Aktiviteter

Tilbring dagen på Bakernes Paradis. Vi har aktiviteter for både store og små. For å nevne noen så kan du bade, fiske fra kaien, finne krabber i vannkanten, gå på stylter, sykle, og bygge sandslott i sandkassen. Vi har til og med hagespill som kubb, krokket og boccia til utlån.

Ønsker dere guidede turer eller tips til andre spennende aktiviteter har vi et godt samarbeid med Guidecompaniet. Ta kontakt dersom dere ønsker mer informasjon.

Troll på Lauvvik

Det var en gang alle sa til alle at det fantes troll på Lauvvik. Men alle tenkte likevel at sagnet var oppdiktet og ikke sant. Vel, alle tok feil.

MINE DAMER OG HERRER: DET ER TROLL PÅ LAUVVIK: Ikke nok med at det er troll her nå, det har alltid hvert troll her og det kommer alltid til å være troll på Lauvvik.

Grunnen er like logisk som den er skrekkinngytende;
Beliggenheten denne plassen har – nært dype fjorder, høye fjell, mørke skoger og hav gjør at Lauvvik, og spesielt området rundt den gamle fergekaien, er som skapt for dette usedvanlige formålet. Området er nemlig optimalt som gyteplass. Gyteplass for troll.
Det er her de blir født, alle trollene. De formelig vokser ut fra fjell, skog, tare og gråstein. Alt etter hva slags type troll de er. Det sies at alt som skal bli større blir størst på Lauvvik. Det er noe bakerne fant ut da de knadde og hevet sine brød-og bolledeiger her inne. Ikke bare ble de utrolig gode, de ble store i rekordfart.
Et av de gamle sagnene forteller at trollene kjente til bakerne og lot dem være i fred siden de lagte mat til de <<nyfødte>> trollene. Denne trollbarnematen var en hard bakst som ingen mennesker kunne spise, men trollene elsket det. I dag kaller vi denne deigen for trolldeig. En gang var det en baker som ble så lei av trollenes trolling at han lagde den hardeste trolldeig du kan tenke deg. Dårlig gikk det for både troll og baker. Da trollene satte de gyldne tennene sine i baksten spratt tennene ut av de voldsomme kjevene og ble spredt rundt her på Lauvvik. Det ble også bakerens levninger, men det er en annen historie.
Er det en ting trollene hater mer enn svikefulle bakere, er det iskrem. Våghalser på jakt etter et eventyr kan dra på ekspedisjon her på Bakernes Paradis. Finn så mange gulltenner du kan, og veksle dem inn i en is.
Men husk, Lauvvikbeistet, eller trolldeigtrollet, som det også blir kalt, har tenner av gull, hydrauliske kjever etter søppelbilprinsippet og en bomerangtunge som strekker seg helt ut 100 meters lengde og tilbake igjen på under en tidel av et sekund.
I et møte med trollet er det med andre ord ikke mye vits i å prøve å rømme.
Din eneste redning er å finne trollets gulltenner. Det kan både gi deg trollets gunst, eller is om du rekker tilbake til Heimahuset i tide.
Lykke til!

Åpningstider

Åpningstider

mai – september

Veien til oss

Veien til oss

Se veibeskrivelse her.

Gavekort

Gavekort

Besøk vår nettbutikk

Historien

HISTORIEN

Les historien om Bakernes Paradis.

Åpningstider

Åpningstider

mai – september

Veien til oss

Veien til oss

Se veibeskrivelse her.

Gavekort

Gavekort

Besøk vår nettbutikk

Historien

HISTORIEN

Les historien om Bakernes Paradis.